tiistai 13. joulukuuta 2016

Touhua, kehitystä ja uusia kokemuksia

Tänään ajeltiin Janessan kanssa Ilon ja pentujen luokse. Meidät toivotti tervetulleeksi - kuten aina - iloinen äitikoira, mutta lisäksi myös iloinen pentulauma. Pennut oli kasvanut ja kehittynyt. Huiman kehityksen huomasi heti kun ovi aukesi. Pennut selvästi rekisteröivät meidät katseellaan ja tulivat tervehtimään - siis aivan älyttömän söpöä. 


Viime viikolla oli puhjennut ensimmäiset hampaat. Pennut alkoivat seurata lelujen liikettä ja taistella toistensa lisäksi myös mm. karva-alustan kanssa. Pennut pääsivät tutustumaan olohuoneeseen. Eilen pennuille tuli ikää kolme viikkoa ja ne saivat ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa. Hyvin maistui, mikä ei toki ole mikään ihme kun on näistä ahmateista kyse. Pennut saivat ensimmäistä kertaa myös kaulapannat kaulaansa. 

Pennut kävelevät kunnolla ja hakevat vauhdikkaampaa liikettä. Ne istuvat. Ne hoitavat asiansa ilman äitikoiraa. Ne heiluttavat häntää. Haukkuvat. Murisevat. Leikkivät toistensa kanssa. Kiipeävät syliin. Pussaavat. Purevat. Äitikoirakin saa osansa pentujen leikki-innosta ja Ilokin on tajunnut, että voi jo vähän leikkiä omien pentujensa kanssa.


Hengasimme pentuhuoneessa huomaamatta taas nelisen tuntia. Jännästi ajantaju katoaa täysin Piilolandiassa. Ilo oli onnellinen. Toivotti meidät tervetulleeksi oikein iloisesti ja rakastavasti. Hoiti velvollisuutensa äitikoirana, nautti vatsarapsutuksista, touhusi itsekseen narulelun kanssa, nukkui levollisesti ja vaikutti erittäin tyytyväiseltä.


Pennut söivät ja nukkuivat, mutta touhusivat paljon muutakin. Kiipesivät meidän molempien syliin, pussasivat, maistelivat sormia, kiinnostuivat leluista, hyökkivät toistensa kimppuun, hepuloivat yksin, hepuloivat yhdessä, katselivat mietteliäästi ympärilleen, nukkuivat sylissä, maistelivat kameran kaulanauhaa, kiinnostuivat Janessan värityskirjasta, taistelivat karva-alustan kanssa, härkkivät äitiä. Touhutoopet.

 Nappi äidin kaulalla.
 Nuppu äidin kainalossa.
 Yksinkertaisesti Paras.

Aika on mennyt aivan käsittämättömän nopeasti. Ajatella, että Piilonaattoreilla on ikää jo kolme viikkoa.  Reilu neljä viikkoa ja Piilot lähtevät valloittamaan jo omia kotejaan.

PIILOT 22 PÄIVÄÄ
 Nappi & Nuppu
Nonni & Narri
 Noku & Noita
Niksi & Niitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti